Udstyr

Udstyr til padelspillet

Som i alle andre aktiviteter med fysisk aktivitet er der også forskelligt udstyr, som skal benyttes og på padelmarkedet er der en meget bred range af leverandører. Jeg vil her prøve at dele lidt ud af mine erfaringer med padeludstyr.

Jeg vil til enhver tid anbefale dig, med mindre du præcis ved hvad du vil have, at konsultere en butik og få den rette vejledning.

Valg af bat
Når du skal vælge dit første bat med fordel vælge et bat i den lidt billigere ende og sørg for at du får et bat med en blødere skum og måske endda en slagflade med glasfiber, som giver lidt ekstra hjælp.

Er du en bedre spiller, så bliver du mere nøje med dit valg og derfor har du også brug for hjælp til at vælge dit næste bat. Har du mulighed for at teste bat med nogle slag, så du mærker det, kan det være en fordel.

Battets overflade er lavet af forskellige former for carbon og glasfiber, som er med til at give battet forskellige spilleegenskaber. Endvidere er der mellem battets overflader en skum og denne skums egenskaber betyder også meget for battets spilleegenskaber ifht. fart, føling, kontrol og comfort.

Du kan finde et bredt udvalg af padelbat hos www.ketcher-sport.dk

Grip
Rigtig mange spillere sveder om hænderne og derfor har de brug for et godt grip og der findes et stor udvalg på markedet.

Der findes også spray og klude som tilfører hånd eller greb klister, så spilleren bedre holder fast på battet.

Jeg benytter mig af et tyndt overgrip, som er let at skifte, når det ikke længere kan give et komfortabelt greb om battet.

Sko
Fodtøjet er i padel rigtig vigtigt, idet du bevæger dig en del rundt på padelbanen med en del retningsændringer. Derfor er det vigtigt, at du har den rigtig støtte og den rigtige sål, så du står fast på de rigtige tidspunkter.

Padel spilles på kunstgræsbaner med sand i, så et par godt brugte løbesko er ikke de optimale at spille i, da de hverken giver den nødvendige støtte eller stabilitet.

Du finder et bredt udvalg af både tennis- og padelsko hos www.ketcher-sport.dk

Bolde
I padel spilles med 3 bolde modsat tennis, hvor man er vant til at spille med 4 bolde.

Boldene findes også en lang række varianter og ikke mindst kvaliteter og vær meget obs på at de billigere bolde ofte hopper mindre og ikke mindst holder i kortere tid.

Rigtig mange benytter kun deres bolde 1-2 gange før de skifter dem ud, hvilket hænger sammen med duellerne i padel er længere og indeholder mange flere slag ligesom bolden slås i glas og hegn.
Motionister og nyere spillere kan benytte deres bolde adskillige gange.

Ofte kan du få en rigtig god pris på bolde ved at købe ind i større portioner – du kan se et udvalg af padelbolde hos www.ketcher-sport.dk

Billeder lånt hos www.wilson.com