Kick off 20/1 2019

Søndag den 20. januar 2019 var 11 lokale trænere fra tennisklubber i Hjørring, Frederikshavn og Brønderslev kommuner (Skagen, Bindslev-Tversted, Sindal, Hjørring, Hirtshals, Brønderslev, Dronninglund) samlet i Hjørring Tennisklub til Kick Off-samling for et nyetableret trænernetværk i Vendsyssel!

Trænernetværket har taget sit afsæt i klubnetværk i samme område, og rigtig mange klubber oplever udfordringer med både at skaffe trænere, men også at der er inspiration til de trænere, som går rundt i klubber.

Gruppen startede med et semi socialt arrangement med tennisspil på Hjørring Tennisklubs to baner. Et nyt kampsetup blev afprøvet, Thirty30 Tennis, hvor man ganske kort starter alle partier ved stillingen 30-30 (Thirty30). Det giver kortere og mere intense partier og kampe og et enkelt sæt er afviklet på maksimalt 20 minutter. Vi spillede et sæts kampe, hvor vi dog startede ved 2-2, men dette gjorde blot at det gik endnu hurtigere.

Alle trænere modtog Thirty30 Tennis særdeles positivt, og alle var enige om, at det skal medtages ved fremtidige aktiviteter. Se reglerne nederst på siden.

Efter tennisspillet forflyttede trænergruppen sig til Stendyssehallen i Horne ved Hirtshals for at indtage en sandwich og en sodavand, inden der blev taget hul på fundering af trænernetværket:

  • Alle som udøver en eller anden form for træning i de tre kommuners tennisklubber kan deltage
  • Der er ingen krav om uddannelsesniveau
  • Der er lavet Facebook-gruppe med pt. 23 trænere
  • På sigt kan der blive tale om en webside
  • Fysiske samlinger i form af workshops, kurser og seminar
  • Efteruddannelse og videreuddannelse
  • Hjælpe nye trænere i gang med trænervirket
  • Koordinering af stævner, turneringer og fællestræning
  • Kontakt til DTF/JTU/DGI
  • Understøtte arbejdet i klubberne og bistå hinanden ved behov

Under frokosten faldt noget af samtalen på, at mange af de nordjyske klubber ikke har særlig gode indendørs faciliteter og at klubberne i højere grad skal blive bedre til at udnytte mulighederne for skumtennis, men også tennis under de rammer, som en almindelig idrætshal kan tilbyde.

Dette var årsagen til, at anden del af kick off-samlingen var henlagt til Stendyssehallen, idet Hirtshals Tennisklub bl.a. benytter hallen til sit tæppetennis. Her kunne trænerne overvære, hvorledes en gruppe af klubbens juniorspillere selv stod for at gennemføre træning, aktiviteter og spil uden involvering af en styrende træner.

Hirtshals Tennisklub er særdeles aktiv i indendørssæsonen til trods for, at klubben ikke er i besiddelse af en tennishal, men benytter de lokale idrætshaller og skolehaller til skumtennis og til tæppetennis. Billede her til venstre er fra Hirtshals Idrætscenter.

Vil du vide mere om skumtennis og tæppetennis i Hirtshals Tennisklub så send en mail til Erik Jan Pedersen på erik.jan.pedersen@gmail.com.

Vil du vide mere om TennisTræner Netværk Nord kan du sende en mail til Jørgen Nørgaard på tennis@jnorgaard.dk.

 

 

 

 

 

Regler – kort


Scoren
:
Scoren er identisk med traditionel tennis med hvert parti startende ved 30-30, dvs. annonceret “Thirty30” – (Tredive30)

Tie-break:
Hvis et sæt når 6-6, spilles en bedst af 9 point tie-break (dvs. først til 5 point) for at afgøre ​​sættet, dvs. 7-6.

Afgørende sæt:
Der er ingen tie-break i det afgørende sæt. Det afgørende sæt skal vindes ved at føre med 2 partier, f.eks. 7-5,8-6.

Serv:
Spillere skiftes til at serve ved starten af ​​hvert sæt.
Dvs. at spiller A server først i sæt 1, 3 og 5. Spiller B server først i sæt to og fire.

No Let – No Ad:
Disse formater benyttes ikke ved Thirty30 formatet.

www.thirty30tennis.com