Hudreduktion arme

11. april:
Så er dagen kommet til at højre arm skal hudreduceres. Jeg forventer, at der samtidig med reduktionen af huden på højre overarm også bliver taget hundeører på højre flanke og tilsvarende revision efter min hudreduktion på højre bryst. Jeg skal møde kl. 12 og det skal foregå i lokalbedøvelse, så jeg kommer hjem allerede i aften.

14. april:
Hermed en kort opdatering.

Vi kom først hjem lørdag, da der sprang to blodkar og jeg måttte på operationsbordet igen fredag aften. Der blev fjernet ca 150 gram på både højre arm og hundeøre på højre flanke. Begge operationer i lokalbedøvelse. Ved den anden fik jeg dog også noget smertestillende IV. Jeg skal til kontrol i eftermiddag og forhåbentligt have fjernet de to dræn.

16. april 2008:
Fredag morgen (den 11. april) tog vi af sted med Falck mod Vejle. Vi ankom tidligt til Vejle og gik en tur i Vejle og spiste dagens middag i Føtex inden jeg skulle møde. Da operationen skulle foregå i lokalbedøvelse, var det ikke nødvendigt, at jeg var fastende.

Kirurgen fortalte om indgrebet og tegnede lidt på min højre arm og på min højre flanke.

Herefter blev jeg lagt i stolen, fik en armstøtte til min arm og jeg blev dækket af. Kirurgen begyndte at lægge lokalbedøvelse og da den virkede fik jeg besked på at ligge stille og hun begyndte at skære. Hvis jeg mærkede noget fik jeg lidt mere lokalbedøvelse.

Det mest underlige var faktisk da huden blev klippet af og blodkar mv. skulle brændes så de ikke lækkede. Da det var gjort blev der lukket med indvendige sting og nogle få udvendige og afsluttende blev der sat plastre over snittet. Herefter kom turen til flanken, hvor hele processen blev gentaget.

I flanken fik jeg sat et minidræn ind.

Da jeg var færdig fik jeg lov til at gå på toilettet og jeg satte mig ud i venteværelse, fik serveret kaffe og lidt at spise af Lene. Klokken var her lidt i to.

Jeg skulle have noget penicillin, profylaktisk behandling, og da Lene kom tilbage kl. 15.15 havde vi aftalt med Jan og Esther, at de skulle hente os på deres vej fra Give, hvor Jan havde fået foretaget hudreduktion på bryst. Men inden skulle jeg lige på toilettet og her synes jeg at jeg virkede lidt spændt på flanken og ville godt lige have kirurgen til at se på det inden vi to af sted.

Det viste sig, at der var en del væske, som hun dog kunne trække ud via drænet og hun checkede lige armen også men den så rimelig ud.

Så fik jeg lov til igen at gå på toilettet, men inden jeg havde fået bukserne ned begyndte det at bløde fra armen og min skjorte var helt rød på ærmet. På ny måtte vi have fat i kirurgen og jeg blev lagt på en båre. Kirurgen konstaterede hurtigt, at hun var nødt til at åbne mig igen for der måtte være blodkar, som var sprunget.

Narkoselægen kiggede på mig og jeg fik besked på ikke at indtage yderligere væske eller mad, da jeg skulle være fastende så de evt. kunne lægge mig i narkose om nødvendigt.

Ved 18-tiden fik jeg temmelig ondt i armen og også lidt i flanken og fik et skud smertestillende IV samtidig med, at der blev lagt et væskedrop med saltvand. En halv times tid senere fik jeg koldsved, kvalme, rystetur, svimmelhed og vi kom ret hurtigt frem til, at det måtte være mit blodsukker, som var faldet, og jeg fik monteret en portion sukkervand, og jeg fik det hurtigt bedre igen.

Kl. 20:30 var jeg igen klar til at blive åbnet, fik lidt smertestillende IV sammen med noget at slappe af på. Også denne gang fik jeg lokalbedøvelse.

Undervejs faldt jeg lidt i søvn for Lene fortalte, at hun et par gange hørte dem sige, at jeg skulle trække vejret. Jeg fik monteret et dræn i både arm og flanke.

Under både den første operation og anden gang hyggesnakkede jeg med personalet, det var nu egentligt lidt underligt men også meget hyggeligt. Og hele vejen fortalte kirurgen, hvad der foregik, hvis jeg var interesseret i det. Og det var jeg, jeg er jo lidt nysgerrig.

Vi fik en overnatning, men kl. 00:30 vågnede jeg, og havde det rigtig dårligt igen, som ved 18-tiden. Jeg fik noget sodavand med sukker, en banan og et par kiks og det hjalp. Jeg var vågen flere gange i løbet af natten og drak her hver gang både sodavand med sukker, spiste banan og kiks og ved 8-tiden lørdag morgen, da vi vågnede, havde jeg det rigtig godt.

Da kirurgen kom og tilså mig, var alt i orden, og vi fik lov til at tage hjem.

Desværre kom vi til at sidde og vente i 2 timer på vores Falck-transport, hvilket ikke var helt tilfredsstillende.

Mandag skulle jeg til kontrol i Vejle og her fik jeg fjernet begge dræn.

Tirsdag var der sivet lidt væske ud og det var der igen onsdag morgen, så nu afventer vi torsdagens kontrol.

Jeg har heldigvis ikke smerter, så jeg forsøger blot at holde mig forholdsvis meget i ro og har ofte armen i slynge eller lagt på et par puder.

PC-arbejdet er minimalt og derfor har denne beretning også været nogle dag undervejs, da jeg kun kan bruge venstre hånd, så det er lidt langsommeligt.

23. april 2008:
12 dage er gået og alt ser ud til at gå nærmest helt som det skal.

Der er et par mindre huller i både flanken og et i armen, som alle væsker en lille smule. I armen har jeg også en lille kugle, men det er vævsvæske, som har samlet sig i en kugle, men det skal blot have ro og så bliver det transporteret væk af kroppen selv.

Jeg har fortsat armen bundet ind, dels for at støtte, men også for at undgå, at den hæver for meget op.

Søndag skal jeg have fjernet mine sting, et job for min hjemmesygeplejerske. Hun er vildt glad for den ekstra praktik, som hun får, ja, jeg må indrømme, at jeg er dybt taknemmelig for hendes hjælp og endnu mere for hendes støtte. Jeg er begyndt at kunne bruge min arm til flere dagligdags ting, så som at spise, skrive på min pc, ja skrive med kuglepen igen :o), ja for ikke at tale om når jeg har været på toilettet.

Ja, man opdager, at der er rigtig mange ting, som man bruger sin højre hånd til og som venstre ikke er ret god til.

Når stingene er taget søndag, har jeg fået grønt lys til at starte på job igen mandag, men skal fortsat passe på min højre arm og må ikke løfte tunge ting endnu.

Jeg har også fået min i denne omgang forhåbentligt sidste operationsdato, som er fredag den 9. maj. Her skal venstre arm tages sammen med de sidste små korrektioner omkring brystet og måske igen lidt ved venstre flanke, men nu må vi se hvad kirurgen siger.

10. maj 2008:
I går var turen kommet til den venstre arm. Også denne gang foregik operationen i lokalbedøvelse og var overstået på en lille times tid.

Der blev fjernet 200 gram og jeg fik sat et dræn i af hensyn til at mindske risikoen for væske- og blodophobning. Der er heldigvis ikke kommet meget i drænet.

Jeg har ingen smerter, men ind i mellem kan jeg godt mærke at der er sket noget med armen, men det er hovedsageligt lidt svien og prikken.

Drænet skal fjernes enten i morgen eller mandag.

Der skal fjernes et enkelt sting om ca. 10 dage.

23. maj 2008:
Det er nu to uger siden jeg fik fjernet hud på venstre arm og nu 6 uger siden der blev fjernet hud på højre arm.

Min højre arm er nu helt klar til strabadserne og jeg har fået grønt lys til i næste uge stille og roligt at spille tennis igen, det bliver helt vildt dejligt efter næsten 8 måneder uden at have kunnet spille, jeg glæder mig meget, men er samtidig spændt på hvordan det vil føles for jeg er ikke i tvivl om, at der vil være nogle steder hvor det vil stramme og der vil gå lidt tid før huden omkring de opererede steder igen vil blive flexibel.

Min venstre arm arter sig også ganske pænt. Jeg fik fjernet sting onsdag sidst på dagen og det har kun efterladt et ganske lille hul, som vi nu venter på skal lukke sig helt.

Det bliver også rigtig dejligt, når alle huller er lukket for så må jeg igen gå en tur i svømmehallen og det har jeg også savnet meget. Følelsen af bare at glide gennem vandet og ikke mindst et par ture i den finske sauna.

Nå, det skal nok komme!