Psyken

Med så store forandringer som en Gastric Bypass medfører, så er det jf. Aalborg Sygehus også helt naturligt, at der sker psykiske forandringer om ikke andet så periodevis.

Humøret vil kunne svinge og der vil også kunne komme store udsving med større eller mindre depressioner til følge, og hvor man tidligere har arbejdet sig gennem dette ved f.eks. at spise, så har vi ikke den mulighed længere. Vi kan jo simpelthen ikke spise så meget.

Disse perioder hvor humøret svinger under et acceptabelt niveau, så må man ty til det som vi nok alle mangler i større eller mindre grad, tålmodighed.

Uanset hvor dyb nedturen kan være, så vil den altid være forbigående, og der vil være lys for enden af tunnellen, det er bare vigtigt at sætte tempoet ned og få samlet op på de mange tanker, der flyver rundt inde i ens hoved.

Et godt råd, som jeg forsøger at følge, er at skære nogle områder fra, men alligevel holde mig delvist beskæftiget, for total passivitet er ikke helbredende for sjælen.

Det er ikke kun nedture, som påvirker humøret, for der er bestemt også mange opture.
Det er jo altid dejligt at stille sig op på vægten og se hvordan den næsten hver gang viser et mindre tal på displayet en gangen før. Det er jo en kæmpe sejr hver gang.

Dette kan sammen med de nye muligheder, der hele tiden viser sig, give nogle humørsvingninger, som går i den anden retning, og dem er vi naturligvis meget glade for.

Vi skal bare forsøge at huske på de positive oplevelser, når der kommer nogle negative.

Heldigvis er de positive i stort overtal, men alligevel vil det ofte være de negative, som fylder mest, de er så uoverskuelige!

I slutningen af november fik jeg en alvorlig nedtur som primært skyldtes et svigt, men heldigvis er jeg nu ved at være kommet videre og der er ved at blive ryddet op i denne del af min tilværelse.

Ellers må man sige, at der sker meget med en og det påvirker både en selv og ens omgivelser, men det vil jeg vende tilbage til senere.

Jeg har siden min nedtur oplevet rigtig meget, både noget lidt træls, men bestemt også noget dejligt og positivt.

Jeg oplever dog, at der fortsat er dele af mine omgivelser, som har meget vanskeligt ved at acceptere mit nye jeg og ikke mindst mine nye prioriteringer.

Dette gør ind i mellem, at man får nogle ubehagelige oplevelser og senest har jeg oplevet decideret chikane og alvorlig mobning. Det er bestemt ikke rart og jeg har valgt at sige fra overfor det og valgt ikke at acceptere det. Jeg er faktisk nu ikke længere i tvivl om, at jeg også fra den kant hvor jeg oplever det nu, har oplevet det længe, men tidligere trængte det bare ikke igennem mit panser, et panser, som jeg pt. ikke har og derfor gør det pludseligt meget, meget ondt, men jeg har heldigvis fundet styrken i mig selv til at sige fra over for det og jeg er parat til at tage konsekvensen af det, nemlig at jeg må afbryde samarbejdet med den person, som går forrest.

Der er ingen tvivl om at den styrke,, som jeg har fået er kommet af den selvtillid, som jeg har fået kva mit vægttab. Det er så bare vigtigt, at holde fokus på det vigtige.

En væsentlig del af at få styr på min psyke igen, har utvivlsomt noget med mødet med Lene at gøre. Hun giver mig en ro, en tryghed og ikke mindst mange glæder og så er hun der bare uanset hvad. Jeg er meget lykkelig for at jeg har mødt Lene :o)

Man skal opleve meget i sit liv og jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg gennem de seneste to år har oplevet meget og der er meget lidt af det, som ville have været foruden.

I tiden sker der rigtig meget i mit liv, min kærlighed til Lene bliver bare større og større og hun betyder mere og mere for mig, hun gør mig så lykkelig, hun er blevet min stabile støtte i hverdagen.

Jeg fik en gevaldig nedtur i forlængelse af mit afslag på Aalborg Sygehus og min behandling her. Jeg fik heldigvis god støtte hos min læge og en formiddabel støtte hos Lene og ligeså hos en række af mine venner.

Jeg valgte dog ikke at acceptere afslaget fra Aalborg Sygehus og har haft skrevet til sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen med kopi til både Region Nordjylland og Aalborg Sygehus.